ASO Warszawa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robreg
    L&K
    • 2010
    • 1195
    • Octavia I (1U2)
    • AXP 1.4 MPI 75 KM

Zamieszczone przez jankowalski
    Byłem już w ASO Sinclan-Bis na Zakręcie (...). W sumie do jednych i drugich nie mogę mieć zastrzeżeń
    Ja także odwiedziłem Sinclan-Bis na Zakręcie. Powód: dająca się zauważyć okresowa delikatna czkawka silnika przy spokojnym przyspieszaniu w zakresie obrotów 2000-2500rpm i przeczytana na jednym z forów (ach ta magia wiedzy Ynternetowej) informacja, że jest w serwisach fabrycznych SAP dostępna aktualizacja oprogramowania sterownika EDC16 rozwiązująca problem bodajże z niezbyt właściwym interpretowaniem danych z jakiegoś czujnika właśnie przy delikatnym przyspieszaniu. Przybyłem i zapytałem się dokładnie: ile kosztowałoby podłączenie samochodu do komputera i sprawdzenie, czy w centrali firmy dostępna jest nowsza wersja oprogramowania sterownika silnika. Odpowiedź: wie pan, tak to się nie da, my musimy auto przetestować, a jak już stwierdzimy, że to problem sterownika, to oddajemy auto po koleżeńsku do ludzi z V-Techu i oni takie poprawki robią.

Jak to usłyszałem, zapragnąłem wyjść stamtąd prędzej niż mi pomysł do głowy przyszedł, by się tam z tym pytaniem pojawić. Rozumiem - jestem durny klient, który przyłazi, mędzi i głupie pytania zadaje. Ale nie spodziewałem się tego, że specjalista serwisu w ASO będzie chciał odesłać moje auto do "zaprzyjaźnionego tunera" niezależnie jak wielkiej klasy byliby tam zatrudniani fachowcy.
    Pozdrawiam, Robreg.
    ----
    furmanka.blogspot.com fan ;-)

Komentarz

• Puchacz
      Moderator
      S_OCP Member
      • 2004
      • 1192
      • Superb III (3V3)

robreg, czemu Cię to dziwi?
      Raczej niewiele jest ASO (jeśli w ogóle są takie), które posiadają wysokowykwalifikowanych pracowników w tych najtrudniejszych i jednocześnie najbardziej dochodowych dziedzinach jak oprogramowanie ECU, oprogramowanie automatycznych skrzyń biegów, oprogramowanie czy elektronika ABSu czy budowy i naprawy samych ASB.

Chyba lepiej, żeby ASO odesłało auto do kogoś kto specjalizuje się w danej dziedzinie i dało na tę usługę swoją gwarancję (ASO), niż żeby wykonywał to 20 letni (mówie o wieku, a nie stażu pracy) "mechanik" tuż po zawodówce, który na codzień zmienia olej i klocki.

Inna sprawa, że Ty nie powinieneś się dowiedzieć, że to się tak odbywa. Tylko odpowiedź ASO powinna być: "tak zrobimy", albo "nie, dla Pana sterownika nie mamy nowszego oprogramowania".
      Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• robreg
        L&K
        • 2010
        • 1195
        • Octavia I (1U2)
        • AXP 1.4 MPI 75 KM

Puchacz, zadziwila mnie ich ignorancja z dwoch powodow:

Po pierwsze, nie prosilem o to, by ktokolwiek grzebal w mapach ECU, tak, aby uzyskac jakikolwiek okreslony cel (nie chcialem ECU z mapa dostosowana do kaprysu mojego w danej chwili), zadalem konkretne, wydawalo mi sie maksymalnie, jak na poziom wiedzy osoby spoza SAP) precyzyjne pytanie i nie uzyskalem z

Po drugie: paranoicznym wydalo mi sie oferowanie defacto tuningu ECU przez ASO. Jakby sie tuner pomylil w grzebaniu, silnik by sie wysral, a ASO albo juz dawno zapomnialoby o tym, ze u nich bylem, albo znalezliby 526963537 powodow aby stwierdzic ze usterka nie wynika z nieoryginalnej mapy sterujacej ich autorstwa tylko winny jestem ja.

A to, ze w PL strona napraw gwarancyjnych sa poszczegolne ASO a nie dystrybutor aut na kraj, to farsa innego, o wiele wiekszego kalibru.
        Pozdrawiam, Robreg.
        ----

Komentarz

• Prim
          L&K
          • 2013
          • 1040
          • Audi

czy któryś z Panów/Pań robił przegląd w Bohemii w Jankach?
          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

Prim, podjedź do ASO SKODA Polmot Bielany przy Sokratesa 17B

bardzo ich polecam :!:

jak coś wal na pw - podam do kogo najlepiej 'uderzyć'
            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Prim
              L&K
              • 2013
              • 1040
              • Audi

LUKI, no właśnie pracue bardzo blisko... a umowiłe się w Jankach....
              Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Prim
                L&K
                • 2013
                • 1040
                • Audi

Zdecydowałem się na Bohemie...

materiały swoje, koszt przeglądu i robocizny ~ 290 PLN (10% upust)
                przebieg 27.000

ogólnie bez fajerwerków - samochód "opłukany", brudny forel kierowcy, prosiłem o zmianę na stałe okresy 15.000 olej.... w komputerze.... co 30.000....

:|
                Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• bl
                  Rider
                  • 2009
                  • 389
                  • BMW
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Prim, po drugiej "stronie" lotniska masz Auto-Blak - drugi raz sprobuj tam.

Mi sie zbliza kolejny przeglad w O2FL wiec w styczniu jade wlasnie do nich, mam nadzieje ze sie "spisza"

Komentarz

• lubek24
                    Rider
                    • 2013
                    • 597
                    • Octavia III (5E3)
                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Ja kupiłem auto w Bohemia Motors, obsługa była super, auto mi przed wyjazdem z salonu nawoskowali tak jak chciałem.
                    Teraz mam tam daleko i jeżdżę do Sinsclan Bis na Grochowskiej. Obsługa miła, mam problem z FA i widać że się starają rozwiązać problem bo po 3 wizycie zwrócili się do SAP o wytyczne wraz z moim nagraniem problemu i odzew był szybki. Dziś zadzwonili i umówili kolejną wizytę na wtorek by jeszcze raz sprawdzić podzespoły i ewentualnie wymienić.
                    O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• LUKI
                      RS
                      • 2005
                      • 5776

gorąco polecam ASO POLMOT BIELANY ul. Sokratesa 17B a w szczególności Doradcę Serwisowego Pana Marcina Sz. :!:

POLMOT BIELANY KONTAKT

profesjonalista w 100% :!:
                      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

Komentarz

• robreg
                        L&K
                        • 2010
                        • 1195
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXP 1.4 MPI 75 KM

a co takiego wspaniałego Pan uczynił?
                        Pozdrawiam, Robreg.
                        ----

Komentarz

• LUKI
                          RS
                          • 2005
                          • 5776

robreg, całokształt 5letniej współpracy

Komentarz

• jelinskiartur
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 296
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

profesjonalista w 100% :!:
                            Potwierdzam opinię co do Marcina,współpraca nie tak długa ale konkretna
                            Bóg stworzył kobietę-piwo to wynagrodzenie za tą pomyłkę.
                            Skoda Octavia Combi 2001 AGR
                            Skoda Superb 2004 AWX
                            Skoda Octavia Combi RS 2010 CCZA

Komentarz

• arugif
                              Classic
                              • 2007
                              • 6

Sinclan na Zakręcie już nie ma autoryzacji na serws.
                              Mogę polecić Skodę w Mińsku Mazowieckim/Stojadła. Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Ceny są konkurencyjne nawet z nieautoryzowanymi serwisami. Co ważne tylko 25 km od Warszawy.

Komentarz

• Wally
                                RS
                                • 2012
                                • 3790
                                • Volkswagen

arugif,
                                Tak mnie pokusiło sprawdzić kto pracuje w tym serwisie i co :
                                Jedną z osób jest kierownik serwisu, którego nazwisko czytane od tyłu to nie inaczej jak arugif,
                                Przypadek ? :twisted:
                                Wątpię 8) :diabelski_usmiech
                                Potrzebujemy tu porządnych uczciwych opinii a nie lizania kontem założonym tylko do tego :diabelski_usmiech
                                Skoro do tego dochodzi to już muszę widzieć jak ciency są oni - moja noga tam nigdy nie stanie nawet jakby miał to być ostatni serwis na ziemi :lol:
                                Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• ruwado
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 14885
                                  • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez arugif
                                  Sinclan na Zakręcie już nie ma autoryzacji na serws.
                                  Mogę polecić Skodę w Mińsku Mazowieckim/Stojadła. Bardzo miła i profesjonalna obsługa. Ceny są konkurencyjne nawet z nieautoryzowanymi serwisami. Co ważne tylko 25 km od Warszawy.
                                  tak się składa, że tam (Mińsk Stojadła) bylem 1 raz na pierwszej wymianie oleju, kilka dni temu swoją O III. Polecił mi ich kierowca z pracy (służbowa O III).
                                  Jedno muszę przyznać - w porównaniu do Zakrętu ogólne wrażenie - inna epoka. W Zakręcie zdarzało się, że wlewali zbyt dużo oleju - tu uczulony na to zaraz sprawdziłem. Było 2 mm poniżej max. Czyli wlewają tyle ile trzeba. więcej doświadczeń nie mam. Poza tym, że rozmowa i wizyta jest w takiej atmosferze jak byc powinna. Nikt nie traktuje Cię jak kolejnego numerka. Doradca ma czas dla Ciebie i wszystko rzeczowo wyjaśnia. Jest naprawdę obsługa jak bys był VIP. Ale pisze tylko po wymianie oleju. Mnie obsługiwał T. Kropielnicki - co mnie uderzyło - nie forsuje swoich poglądów, tylko podchodzi ze zrozumieniem do poglądów klienta!!! Nie tylko on ma racje, ale przyznaje racje drugiej stronie.
                                  Zamieszczone przez Wally
                                  arugif,
                                  Tak mnie pokusiło sprawdzić kto pracuje w tym serwisie i co :
                                  Jedną z osób jest kierownik serwisu, którego nazwisko czytane od tyłu to nie inaczej jak arugif,
                                  ale to mnie zaciekawiło :?:
                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3790
                                    • Volkswagen

ruwado, pacjent jeszcze w temacie Robekcool opisał jak to tam nie jest zajebiście
                                    Kiszkę pewnie odwalali to i klientów zaczęło brakować - stąd pewnie to zachwalanie serwisu przez "niby klienta" :roll:
                                    A podejrzewam, ze gdyby nie gwarancja też byś chyba do ASO nie zaglądnął :szeroki_usmiech :?:

Komentarz

• ruwado
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 14885
                                      • Octavia IV (NX3)

Wally, niestety szukam czegoś najlepszego w okolicy na 4 lata gwarancji. Teraz dostałem namiar tu na forum, że Polmot Gruchacza jest OK i dbają o OCP.

A co do Mińska - byłem tam na wymianie oleju - wrażenie dobre, tak jak pisałem, a co do fachowości to trzeba coś skomplikowanego przejść - a tego specjalnie nie chcę ćwiczyć :szeroki_usmiech.
                                      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Wally
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 3790
                                        • Volkswagen

ruwado, Gruchacza też mogę polecić - jest koleś, który wie co to OCP i pomaga jak może
                                        Kupuję u nich zawsze jakieś drobne duperele

Komentarz

• pl0tr
                                          Drive
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 88
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wrażenia po naprawie (wymiana łożyska) w Bohemii (Janki).

Starają się bardzo.
                                          Obsługa taka jak powinna być!
                                          Rabaty bardzo ładne (powyzej 20% - dla starego auta) co nie zmienia faktu, że przy cenach salonowych części nadal drogie...
                                          miało być 101, było 120, jest 150+ i życie jest piękne
                                          THE MAN WHO KNOWS (NOTHING)

Komentarz

• Rufu
                                            Classic
                                            • 2015
                                            • 26

Czy ktoś wymieniał już olej w DSG w którymś serwisów w Warszawie?

Komentarz

wymieniałem w Autoservice Zalewscy i jak na razie wszystko ok.

Komentarz

Pracuję...